Borkollégium Pop-up School


A Kékfrankos Április Nagykóstolón is jelentkezik a népszerű Borkollégium Pop-up School, ahol vendégeink érdekes és közvetlen, ingyenes előadásokat hallgathatnak más-más előadó prezentálásában. A kurzusokon való részvételt a belépő díja tartalmazza!

 

Szekszárd Palackban

 

2015 szeptemberében került először bor a Szekszárdi Palackba, amely kizárólag kékfrankost, kadarkát vagy bikavért tartalmazhat. Minden esetben bírálóbizottság előtt vakon kóstolva, a stílust maximálisan képviselni tudó tételek – azaz fűszeresek, savhangsúlyosak és fajtajellegesek – élvezhetik a borvidék nevét viselő üveg egyediségét, amiről most személyesen mesél egy szekszárdi borász.    


Előadó: Sebestyén Csilla, DipWSET, borász
Időpont: 17:00
Borok a Szekszárd Palackban: Vida Családi Birtok, Sebestyén Pince, Takler Borbirtok


A Tűzkő Talentum Titka


Az idei Winelovers Kékfrankos Teszten a fajtaborok mellett a legjobb házasításokat is kerestük. Az erős mezőnyéből végül a tolnai Tűzkő Birtok kékfrankos-cabernet franc házasítása került ki győztesként, maga mögé utasítva számos bikavért is. Hogy mi a siker titka, és hogy hogyan működik a kékfrankos mellett például a cabernet franc, az a kötetlen pop-up kurzuson kiderül.  

Előadó: Simon Cecília, főborász
Időpont: 18:00
Bor: Tűzkő Birtok, Talentum 2015
 


Blaufränkisch: a sógorok hordói
 


Egy burgenlandi pince mindennapjait és az osztrák kékfrankos készítésének fortélyait mutatja be egy fajtabor és egy kékfrankos alapú házasítás segítségével a Martin Pasler Pince borásza. 

Előadó: Kis-Gadó Dániel, Martin Pasler Pince, borász
Időpont: 19:00
Borok: Joiser Berg Cuvee 2014 (kékfrankos, zweigelt) és Leithaberg Kékfrankos DAC 2015


Pop-up school 2018-ban

Pop-up school 2017-ben